Orthopedie in de praktijk

"Waar heeft u pijn?"


Een vraag die wij dagelijks stellen aan onze klanten. Als ervaren orthopedisch schoentechnici helpen wij al jaren veel mensen die moeite hebben met het gaan en staan en alles wat daarbij komt kijken. Wij kunnen u daar dus ook veel over vertellen. Als u ons bezocht heeft hebben wij ook al heel veel uitgelegt over de oorzaak tot aan de oplossing. Wellicht wel te veel om allemaal te onthouden. Gelukkig kunt u hier alles rustig teruglezen, maar u leest uiteraard ook veel nuttige informatie als u ons nog niet bezocht heeft of binnenkort een afspraak heeft. Van de meest voorkomende voetproblemen en medische aandoeningen bieden wij een korte omschrijving en vertellen we wat wij hier aan kunnen doen. Kies een van de opties hieronder of kies in ons hoofdmenu voor 'Diversen' voor nog meer medische informatie op andere interessante websites.


"Schoenmaker blijf bij uw leest". We beginnen bij de basis. Het voettype waar moeder natuur u mee gezegend heeft. ;-)

Santulli Orthopedie - de holvoet

De holvoet

Pes cavus (varus)
Santulli Orthopedie - de platvoet

De platvoet

Pes plano (valgus)
Santulli Orthopedie - de normale voet

'Normale' voet

Referentie
Santulli Orthopedie - voettypen vooraanzicht

De drie voettypen in vooraanzicht

Platvoet, normale voet, holvoet 
Santulli Orthopedie - voettypen achteraanzicht

De drie voettypen in achteraanzicht

Holvoet, normale voet, platvoet

Vrijwel alle voeten zijn in te delen bij een van deze drie voettypen. De ene wat meer uitgesproken dan de andere, maar elk voettype kent zijn specifieke problemen die - uitzonderingen daargelaten - alleen bij dat voettype voorkomen, Zo is een hielspoor een typische holvoetklacht en een 'grote knok' een typische platvoetklacht. Andere medische aandoeningen, zoals een beenlengteverschil, kunnen als katalysator werken voor voettype-afhankelijke problemen, waardoor problemen zich sneller manifesteren. De 'normale 'voet is echter geen garantie voor probleemloos lopen. Daarbij moet gezegd worden dat wij die natuurlijk niet snel tegenkomen.


Hieronder vindt u een aantal veel voorkomende aandoeningen en kunt u lezen wat de mogelijkheden zijn.

De klompvoet

Pes equinovarus

Kindervoet

Platvoet

Rugklachten

Beenlengteverschil

Steunzolen

(Voor)voetklachten

Hielspoor

Fasciitis plantaris

Artrose

Atrosis deformans

Reuma

Reumatoïde atritis

Suikerziekte

Diabetes mellitus

Spierziektes

Duchenne, H.M.S.N.

Dystrofie

Spierverlies

Naast vaker voorkomende aandoeningen zien wij natuurlijk ook veel cliënten met best een uniek probleem. Meestal zie je het direct en is het overduidelijk dat een voet een probleem heeft, maar soms ook niet, terwijl er weldegelijk forse klachten zijn. Voor elk probleem een unieke oplossing en soms is het zelfs even zoeken, maar gelukkig wij weten precies hoe wij u weer (zo goed als mogelijk) kunnen laten lopen. 

Volg ons op