Onze diensten en producten

Wie wij zijn en waar wij zitten weet u inmiddels al, maar wat kunnen wij allemaal voor u betekenen? U zult best veel vragen hebben. Wat is voor u de beste oplossing? Wat vergoedt uw zorgverzekeraar en hoe verloopt het hele proces verder? De belangrijkste informatie vindt u hier. Wilt u meer weten over een van de producten, klik dan op het plaatje of de geel gemarkeerde tekst.

Santulli Orthopedie - correcties aan uw confectieschoenen OVAC

Correcties aan confectieschoenen (OVAC)

Een eerste oplossing om u beter te laten lopen begint vaak met een goed advies en soms een correctie aan uw huidige confectieschoenen. Dit zijn aanpassingen die op, onder of in de schoenen worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan:

- Aanpassingen van beenlengteverschillen
- Standscorrectie van uw schoenen
- Hakverlagingen of -verhogingen
- Afwikkelbalkvoorzieningen
- Steunzolen
- Oprekken van schoenen of laarzen
- Aanpassen en vrijleggen van drukpunten
- Reparatie van uw schoenen
- Diverse specifieke aanpassingen

Deze kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, de kosten zijn relatief laag en de levertijd is kort. Het effect is daarentegen vaak groot.

Santulli Orthopedie - steunzolen

Steunzolen

In de volksmond worden steunzolen in een adem genoemd met een korset of steunkous. Alsof het alleen voor hele slechte voeten of voor de wat ouderen onder ons wordt geadviseerd. Echter niets is minder waar. In principe heeft iedereen wel baat bij steunzolen. Lopen op steunzolen zorgt ervoor dat u vele malen langer kunt lopen zonder dat u vermoeid raakt, branderige voeten krijgt of nog veel erger, pijnklachten ontwikkelt.

Lees meer over waarom steunzolen van Santulli Orthopedie zo bijzonder zijn.

Voor het aanmeten van een eerste paar steunzolen kunt u een adviesafspraak maken. Heeft u al steunzolen van ons gehad, belt u ons dan even of een afspraak nodig is. De kosten varieren van € 150,- tot  180,- en worden veelal vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Levertijd bedraagt veertien dagen.

Santulli Orthopedie - schoenadvies

Advies van de schoenspecialist

Een schoen dient primair als bescherming van uw voet. Ooit liepen we allemaal op blote voeten, inmiddels is bijna niemand dat nog gewend; onze voeten hebben zich aangepast aan het dragen van schoenen. Vroeger werd altijd gezegd dat kinderen stevige schoenen dienen te dragen, maar het feit dat de voet juist zelf beweeglijkheid nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen spreekt dat tegen. 

Heeft u steeds meer pijn of moeite met lopen, dan kan een goede schoen wel degelijk het verschil maken. Zelfs bij kinderen kan het toch zijn dat een stevige schoen nodig is. Wij weten natuurlijk precies wat een voet nodig heeft en bieden een uitgebreid assortiment speciale schoenen en orthopedische sandalen. Daarnaast werken wij samen met enkele prima schoenwinkels in de buurt die weten wat wij belangrijk vinden. Wij kunnen u zeker op weg helpen met het vinden van de juiste schoen. 

Santulli Orthopedie - verbandschoenen - Pullman

De orthopedische verbandschoen

Wij leveren verbandschoenen. Dit is een kant-en-klaar product zoals bijvoorbeeld de Pullman-pantoffel.

Deze pantoffels kunnen aan alle kanten open en zijn daardoor makkelijk aan of uit te trekken. Door de ruime klittenbandsluiting en de rits achterop zijn ze altijd volledig op maat te stellen. Ze passen dus vrijwel altijd. Ideaal bij oedeem of als tijdelijke voorziening na een operatieve ingreep. Ze zijn natuurlijk ook zeer geschikt wanneer het met een gewone pantoffel even niet meer lukt.

De verbandschoenen bieden echter weinig tot geen steun en zijn geen vervanging van uw normale schoenen! 

De kosten bedragen € 135,- per paar. Dit wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed, mits voorgeschreven door uw huisarts of specialist.

Santulli Orthopedie - Ortholady

De betere schoen of sandaal

Wij leveren ook sandalen en slippers van het type Ortholady. Dit is een kant-en-klaar product met een uitneembaar standaard voetbed en een klittenbandsluiting. Voor een sandaal bieden ze relatief veel steun. Ideaal voor naast uw bed, zodat u er snel en gemakkelijk in kunt stappen.

Het zoolmateriaal is zeer geschikt voor het aanpassen van correcties en de standaard prima inlegzool kan vervangen worden door een volwaardige steunzool op maat, indien nodig.

De kosten bedragen vanaf € 120,- per paar. Dit wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Bekijk de Schein Ortholady-folder

Santulli Orthopedie - semi orthopedische schoenen - Actiflex

Semi-orthopedische schoen (OSB)

De semi-orthopedische schoen (OSB) is, zoals het woord 'semi' al zegt, een half-orthopedisch product. Het is een fabrieksproduct dat speciaal is ontwikkeld voor diverse orthopedische aanpassingen. De schoenen worden meestal voorgeschreven wanneer confectieschoenen met steunzolen niet meer afdoende zijn.

De semi-orthopedische schoen heeft o.a. een verstevigd hielpand (contrefort) en is in verschillende breedtematen leverbaar. Tevens biedt de schoen ruimte voor een steunzool en is gemaakt van stevige en degelijke materialen.

Daarnaast hebben wij een ruim assortiment comfortschoenen in huis met een elastisch voorblad. Ideaal voor gevoelige tenen. Wij hebben een volledige pas-serie op voorraad.

De levertermijnen en kosten zijn exact hetzelfde als bij orthopedische schoenen (OSA).

Orthopedische schoenen van Santulli Orthopedie

Orthopedische schoen (OSA)

De orthopedische schoen is een vrijwel volledig handmatig gemaakte schoen. OSA worden speciaal voor uw voeten gemaakt, alle benodigde medische voorzieningen worden erin verwerkt. Dit is de ideale en vaak ook enige oplossing bij bepaalde voetproblemen, ziektes of aandoeningen. Elk probleem vraagt een unieke oplossing.

U komt in aanmerking voor orthopedisch schoeisel wanneer u niet meer adequaat (en pijnloos) meer op andere schoenen kunt lopen. Ze werken echter ook preventief en kunnen er zelfs voor zorgen dat operaties niet meer nodig zijn of dat uw problemen niet verergeren. Ze zijn letterlijk voor uw voeten gemaakt en passen en lopen daardoor perfect.

Lees meer over orthopedische schoenen.

Orthopedische werkschoenen van Santulli Orthopedie

Orthopedische werkschoen (OSA)

Orthopedische werkschoenen zijn hetzelfde als uw orthopedische schoenen en voldoen daarnaast aan de eisen die aan werkschoenen gesteld worden. Denk aan een stalen- of kunststof neus, een stalen- of Kevlar-bodemplaat, en een water- en zuurbestendig onderwerk met profiel.

Uiteraard worden ze gemaakt van stevig leer dat tegen alle omstandigheden bestand is. Orthopedische werkschoenen zijn niet S3-gecertificeerd, omdat S3-werkschoenen in de fabriek worden gemaakt. Hierdoor verandert de officiële certificering van S3 naar SB met aanvullende eisen.

Werkschoenen worden o.a. vergoed via het UWV of Pantar Op hun site kunt u schoenen aanvragen of zien aan welke voorwaarden moet worden voldaan.

Santulli Orthopedie lid NVOS Orthobanda

Klachtenprocedure

Heeft u een klacht? Wij doen er alles aan om uw klacht naar tevredenheid op te lossen. Mocht wij onverhoopt geen overeenstemming vinden over de oplossing voor uw klacht, dien dan een officiële klacht in. 

Hoe dien ik een klacht in?


U kunt een klacht indienen door ons online klachtenformulier in te vullen, een e-mail te sturen naar caroline@santulli.nl of via een formulier dat bij ons verkrijgbaar is. U krijgt een ontvangstbevestiging zodra we uw klachtenformulier ontvangen hebben.

Wanneer krijg ik antwoord op mijn ingediende klacht?

Zodra uw klacht binnenkomt, gaan we direct aan de slag om het op te lossen. We nemen binnen vier werkdagen contact met u op. Ons streven is om uiterlijk binnen zes weken met een oplossing te komen.

Wat als ik niet tevreden ben met de geboden oplossing?

Wanneer blijkt dat wij samen niet tot overeenstemming over een oplossing kunnen komen, dan kunt u zich wenden tot de klachtencommissie van NVOS-Orthobanda. Deze klachtencommissie is onafhankelijk en erkend door de SEMH. De commissie beoordeelt klachten op basis van hoor- en wederhoor. Een klachtenformulier en de voorwaarden kunt u downloaden of opvragen via klachten@nvos-orthobanda.nl of per post bij:

Klachtencommissie orthopedische en medische hulpmiddelen
Postbus 120, 3760 AC te Soest.
Tel: (035) 603 79 64
 
Waarnemersregeling

Tijdens zomer- en feestdagen is ons bedrijf gesloten. Heeft u dan met spoed hulp nodig, dan kunt u terecht bij:

Schiedon Orthopedie Schoentechniek
Bovenkerkerweg 43, 1185 XA in Amstelveen.
Tel: (020) 641 53 08

Eemland Schoentechniek
Nijverheidsweg Noord 86 a, 3812 PN in Amersfoort.
Tel: (033) 720 07 60

Onze collega’s zijn niet op de hoogte van uw voetproblematiek en kunnen daardoor alleen bij uitzondering hulp bieden. Wij hebben geen zicht op de door hen geboden hulp.

Santulli Orthopedie - SEMHErkenningsregeling SEMH

Sinds 1995 is het in Nederland mogelijk de betere leverancier van medische hulpmiddelen te herkennen. Leveranciers die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren zijn namelijk erkend door de SEMH, de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen en als zodanig herkenbaar aan het hieronder afgebeelde logo. De door de SEMH erkende leverancier is de professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Vanaf het opnemen van de maten via de vervaardiging van het product tot aan de ‘finishing touch’ bij het passen bent u bij de erkende leverancier in goede handen. De erkenning door de SEMH heeft meerwaarde voor alle partijen: de consument, de leverancier en de zorgverzekeraar. De leverancier wordt regelmatig getoetst of het werk dat wordt geleverd constant van hoge kwaliteit is en daarmee voldoet aan de eisen; de consument heeft een waarborg voor kwaliteit, kennis en begrip en de zorgverzekeraar weet dat het geld goed wordt besteed. Wanneer een leverancier van medische hulpmiddelen erkend wil worden, gaat daar een heel traject aan vooraf. Allereerst worden eisen opgesteld waaraan een erkende leverancier moet voldoen. Onder verantwoordelijkheid van het SEMH-bestuur worden deze eisen opgesteld in overleg met de belanghebbenden zoals brancheorganisaties van de leveranciers, patiëntenbelangenorganisaties, voorschrijvers en zorgverzekeraars. De eisen die aan erkende leveranciers worden gesteld hebben betrekking op:

- Deskundigheid
- Opleiding/bijscholing
- Privacy
- Levertijden
- Beheer van voorraden
- Inrichting van de locatie en de omgeving
- Productieproces

Voordat leveranciers erkend worden, moeten ze een toetsing ondergaan, waaruit moet blijken dat de leverancier volledig volgens de eisen werkt. Regelmatig moeten leveranciers eerst verbeteringen toepassen, voordat zij over de erkenning kunnen beschikken. Wanneer een leverancier van medische hulpmiddelen eenmaal erkend is, blijft het bedrijf bezocht worden door toetsers (dit zijn deskundigen op het gebied van kwaliteitszorg) die ter plekke onder andere een steekproef uitvoeren en controleren of nog steeds aan de regels wordt voldaan.

Patiëntenbelangen

Stichting SUE's Warriors
Patientenvereniging.startpagina.nl
Nederlandse Patienten Consumenten Federatie
Kortmaarkrachtig
Cliëntenbelang Amsterdam 

N.T.A.C.

Volg ons op