Claudio Santulli

"Je kunt pas een goed vakman zijn als je ook artistiek bent"

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Claudio Santulli. Een Amsterdammer met Napolitaanse roots en directeur en eigenaar van Santulli Orthopedie B.V..
Amper in de wieg kreeg ik van mijn vader al een hamer in mijn hand gedrukt. "Jij wordt later schoenmaker" riep hij dan. De wens van een vader om een familiebedrijf te starten is een logische. Natuurlijk moet het vak van orthopedisch schoenmaker je wel liggen, maar ik was creatief genoeg, had visueel inzicht en was autodidact,en,  zoals een Waterman betaamt; ook nog eens koppig en eigenzinnig. Dingen doen op mijn manier. Met vallen en opstaan, maar door schade en schande word je wijzer en leer je het meest. Zo ook hoe het bijvoorbeeld niet moet...

Van niets iets maken

Al op zeer jonge leeftijd was ik op 'de zaak' te vinden. Je kon er namelijk heerlijk knutselen met een schat aan materialen, gereedschap en machines voorhanden. Dat lag mij wel... Ik maakte er van alles, nog lang voordat ik schoenen kon maken. Vandaag de dag heb ik nog veel andere passies en hobby's. Ik bedenk, ontwerp, teken, (kunst)schilder, timmer, bouw, tuinier, schiet eens een foto, creëer websites, videofilms.. Uiteraard alles op zijn tijd, maar van niets iets maken fascineert mij. De middelen om dat te kunnen doen zijn dan eigenlijk minder belangrijk. Ik hou ook erg van muziek, films en homecinema en ben al lang onderdeel van de filmwebsite 'AllesOverFilm'. Ik schreef daar ook filmrecensies, hardware-reviews en achtergrondartikelen. Niks hoogstaands verder. In dat kader speelde ik ook nog in een aantal bands als bassist. Zoals gezegd, niks hoogstaands verder,.. Alhoewel? Met mijn huidige band Electric Driver begint dat toch wel serieuze vormen aan te nemen ;-) 

Op mijn werk druk ik echter mijn grootste stempel. Ik geniet van de veelzijdigheid van mijn vak, maar nog veel boeiender; ik ben dagelijks in de gelegenheid om mensen ook daadwerkelijk te helpen en dat met een product dat de hoge verwachtingen vaak ver overstijgt. Een grotere voldoening kun je werkelijk niet krijgen. We just love to amaze!

Mijn moeder zei vroeger altijd al; "Claudio, jij bent een artiest"

Claudio Santulli

Schoenmaker blijf bij je leest!


Helaas, in de wereld van deze schoenmaker gaat dat dus helemaal niet op. Muziek maken staat heel hoog in de hiërarchie en is de perfecte uitlaatklep na weer een week hard werken. Balans! Gelukkig speel ik alweer een jaar met een paar toppers in de band Electric Driver. Oké, we zijn een stel ouwe rockers en de muziek is niet voor iedereen weggelegd, maar hé, ik wou het u toch ook weer niet ontnemen. Natuurlijk treden we ook vaak op! Leuk? Kom eens kijken of bezoek anders de website en steun ons op social media! 


www.electricdriver.eu

Smooth - An Electric Driver Story

"Time is priceless, yet it costs us nothing. You can do anything you want with it, but you can't own it. You can spend it, but you can't keep it. And once you've lost it, there is no getting it back. It's just gone."  

Ik raakte bij het schrijven van Smooth geïnspireerd door de soms oeverloze discussies van voor- en tegenstanders van weer duizenden meningen, terwijl men bijna zou vergeten waar het om gaat. Leef nu! Ik raakte zó geïnspireerd dat ik er een heuse videoclip/ film van wou maken met alle toeters en bellen. :-)

Project Fantasy Loo ;-) (2019/2020)


Kom nu eindelijk eens van die pot af...


Ik had thuis weer een creatief projectje.  Het is zwaar verslavend en een klein beetje jammer dat het klaar is vind ik het wel. Niet voor niets werd het vaak nachtwerk. Uren kon ik ook kijken wat ik er nu weer bij had gemaakt. Soms een happy little accident, soms enigszins teleurgesteld, omdat veel ter plekke ontdekt moest worden. Maar dan doe je het gewoon opnieuw. Maar goed, voor nu is project Fantastic Fantasy Loo afgerond en klaar. Hoop ik. Misschien toch een iets matte lak kiezen i.p.v. satijn. Nou ja, we zien wel... Voorlopig zal de wc voor andere prangende zaken worden gebruikt... Creativiteit zal ik dan maar op uw schoenen botvieren... 

Project wachtkamer Santulli Orthopedie (2017)


2017 was het jaar van veel veranderingen bij Santulli Orthopedie. De ideale gelegenheid om alles eens flink op te frissen. Dat is verder echt prima gelukt, maar er miste iets. A Touch of Claudio, zeg maar. Tja, en dat betekent een muurschildering. Een spontaan stukje, want echt totaal niet gepland of voorbereid - ik was de muren nog aan het sauzen. Het ontstond simpelweg. Mijn eigen kleine fantasiewereldje. Het verhaal bij dit soort schilderingen is echter dat het nooit echt klaar is. Je kunt er nog een paar dagen, maar ook maanden aan besteden. Hoe meer tijd je erin stopt, des te meer details. Maar het begin is er en als het kriebelt kan er zomaar wat veranderen.

Muurschildering Zaak

Iets van blauw

Muurschildering Zaak

De contouren in basiskleuren

Muurschildering Zaak

De details

Muurschildering Zaak

De voorlopige afwerking

Project Spacewall (2016)


Een handige pa is ook wel zo prettig voor de kids.  De kamer van mijn jongste was inmiddels echt niet meer cool! Best leuk die treintjes, maar op die leeftijd? "Ik wil iets met ruimte, iets van Dr. Who, dat Nautilus-schip uit mijn videospellteje, iets van Star Wars". Tja, als ze iets bijzonders willen kan ik daar wel wat van maken. Zo ook de Spacewall. Met als leukste moment; de muur zwart schilderen...

Project Ajax-kamer (2014)

Je zal maar fan zijn van Ajax en je zoekt iemand in je kennissenkring die dat voor je kan doen? Dan kom je dus bij mij terecht. Gelukkig ben ik ook voor Ajax. Tja, het moet wel mijn ding zijn toch..? :-)

Project Star Wars-kamer (2009)


Je zou kunnen zeggen Star Wars zit praktisch in mijn bloed. En ja sorry, ik heb mijn kids best een beetje gebrainwashed. Prettig gebrainwashed althans. Mijn vreugde was verrassend, doch groot toen mijn oudste spontaan vroeg om een heuse Star wars-kamer in ons toen nog nieuwe huis. Het heeft voor heel veel nachtelijk uurtjes gezorgd, maar het was indrukwekkend om te doen. Ik denk mijn paradepaardje. Het ontwerp, concept en uitvoering zijn geheel door mij gerealisseerd. Het werk bestaat voornamelijk uit Acrylverf afgelakt met Diaglass.

Project badkamer (1996)


Een badkamer waar je je in Italië waant, dat wou ik. Ik had indertijd nog geheel geen ervaring met muurschilderingen, maar met de hulp van kunstenaar Sandro hebben we de badkamer omgetoverd tot een mediterranees landschap van weleer. Van hem heb ik de kunst afgekeken en mijn allereerst werk was de badkamerdeur die ik geheel heb ontworpen en geschilderd. Ik had gelijk de smaak te pakken en ben verder gegaan waar Sandro is gestopt. Helaas is Sandro niet meer onder ons, want ik had hem nog graag laten zien hoeveel invloed hij heeft gehad.

Maar goed, je verhuist en dan hebben we alleen de foto's nog... 

Life Finds a Way


Van niets iets maken leent zich natuurlijk prima voor een tuin. Je eigen stukje natuur creëren dat tevens van alle gemakken is voorzien. Mijn vaderland zit diep geworteld en onze tuin is inmiddels een klein stukje Italië geworden. Romeinse beelden, druiven, rotsen, watervallen en op de gevel prijkt het bord "Piazza Santulli". Tja, dan het weer. Daar kan ik dan weer niks aan doen. Maar met name de waterval is een passie die door de jaren heen steeds uitgebreider en mooier is geworden. Net als een bij muurschildering is hij nooit echt klaar.  Elk jaar is er wel weer ruimte voor verbetering. Een nieuwe zijweg, weer nieuwe stenen. Het is een  project op zich en net als het water zelf, staat het nooit stil.

Sinterklaas suprises 2000 tot 2010


Tja, helaas hadden mijn kinderen zo'n ouder die hele mooie suprises kon maken. Dan was er natuurlijk vaak één kind heel blij en een paar behoorlijk jaloers. Misschien niet helemaal eerlijk, maar wel heel leuk om te maken. Van Dojo tot Colloseum tot winkelje tot voetbalveld. Allemaal van kindvriendelijk rubber uiteraard. Naar verluid waren alle kinderen blij verrast en hebben de suprises nog lang bewaard.

That Time of the Year


Of je zet de avond voor Kerst even snel een klein boompje neer of je gaat helemaal los. Zo ver wil ik niet gaan, maar wij vinden Kerst toch altijd wel een gezellige tijd waarin je je huis volpropt met decoraties en roodgekleede mannetjes. Hoe cliché, ook hier een kerstdorp, maar het is inmiddels toch wel traditie geworden en ze komen elk jaar weer allemaal even kijken naar Mount Santulli. Tja, het is een klein wereldje op zich. Elk jaar weer anders en ook die moet steeds groter, vooral hoger en beter. Althans, zolang de kids het nog leuk vinden want het is altijd wel een flinke klus. Het is - zoals wel vaker bij ons - een tikkeltje overdreven, maar ach! It's a time to be jolly!


Bassgitaren


Als groot muziekliefhebber wist ik al snel dat ik iets met muziek wou doen. Dat werd jaren geleden vrij resoluut de basgitaar. Niks profesioneels, maar genoeg bandjes gehad. Altijd als hobby, maar wel met passie. Het gevoel wat je ervaart als je lekker aan het jammen bent en alles goed valt is werkelijk onbeschrijfelijk. Je stapt even uit jezelf en gaat geheel op in de muziek. Er is echt geen betere manier om een zware werkweek van je af te schudden. Muziek werkt nu eenmaal helend. Na decennia van eenkennige trouw, heb ik me de laatste tijd weleens laten verleiden tot weer een nieuwe basgitaar.  Maar het zijn dan ook wel mijn baby's en elk heeft toch een unieke eigen sound. Eén basgitaar is wel heel speciaal en dat is de Squier fretlless Jazz bass. Sowieso een Jaco Pastorius-kopie en dat is toch wel mijn grootste inspiratie. Maar wat de fretless zo bijzonder maakt is dat het een erfstuk is van een bijzondere klant die er helaas niet meer is. Via social media hadden we veelvuldig contact over onze passie.  Ik zag hem dan vaak trots zitten met zijn mooie nieuwe Squier fretless. Ik grapte dat ik best jaloers was... "Rene zou  graag gewild hebben dat jij deze basgitaar kreeg" vertelde zijn vriendin. Gek genoeg speel ik sindsdien bijna alleen maar op deze basgitaar. Een bijzondere gitaar, maar tevens heerlijk fretless! Nou Rene, hij staat allerminst stof te vangen. ;-)


Bands

BarabaNL
New band 2019

Markbass Combo

Markbass CMD 121P+ New York 121 cab
Ibanez SR-1500 Padauk EMG- defretted

Ibanez Soundgear

SR-1200 Premier Nordstrand

Fender Jazz bass

Marcus Miller-signature bass

Squier fretless Jazz bass 

Jaco Pastorius-fretless Jazzbas - Duncan

Mijn favo-set

Meer dan dit heb je niet nodig. De ideale set
Klein, maar monsterlijk groot.


Schoenontwerpen


Naast al deze creatieve uitspattingen en hobbys zijn de meeste orthopedisch schoenmodellen die 'je op mijn website ziet natuurlijk ook van mijn hand. Over smaak valt niet te twisten, maar ik weet inmiddels wel wat mensen mooi vinden. Het medische deel van mijn vak vergt al een flinke dosis mensenkennis, maar ik begeleid mijn klanten ook al meer dan veertig jaar in hun model- en materiaalkeuzes. Iedereen is weer anders. Door mijn creativiteit en het goed aanvoelen wat de klant mooi vindt, kunnen we ter plekke vaak al de mooiste ontwerpen bedenken en daar de perfecte leercombinaties bijzoeken. Iets wat in deze tijden best uniek is, waar de traditionele ambacht een stille dood aan het sterven is en tijd te kostbaar is...


Speciale orthopedische schoenprojecten Claudio


"Time is priceless, yet it costs us nothing. You can do anything you want with it, but you can't own it. You can spend it, but you can't keep it. And once you've lost it, there is no getting it back. It's just gone." 


Pluk de dag!

Volg ons op